“Κλειστό κλαμπ” εργολάβων της περιφέρειας Κρήτης, με την υπογραφή Αρναουτάκη! (έγγραφα)

Κάπως έτσι, όπως θα δείτε στη συνέχεια με προκήρυξη διαγωνισμού που “τρέχει” αυτή την ώρα, διαμορφώθηκε και συντηρείται το “κλειστό κλαμπ” των εργολάβων της περιφέρειας Κρήτης… Με την υπογραφή του ίδιου του περιφερειάρχη…

Συχνά ακούγεται (και αποδεικνύεται από τα στοιχεία) ότι στην περιφέρεια Κρήτης, από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα έργα, υπάρχει στην ουσία μια συγκεκριμένη ομάδα που παίρνει τις αναθέσεις. Τυπικά με διαγωνισμούς, αλλά στην ουσία, με αναθέσεις μέσω φωτογραφικών διατάξεων. Κάποιος ή κάποιοι όροι είναι αυτοί που υπάρχουν στις διαδικασίες και είτε εξ αρχής αποκλείουν εταιρείες να συμμετέχουν είτε, και να πάρουν μέρος, δεν μπορούν να κερδίσουν τους γνωστούς, ίδιους και ίδιους…

Αυτή την ώρα, για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός (ψηφιακά υπογεγραμμένος από τον περιφερειάρχη) με τον τίτλο: “ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ-ΚΛΑΔΟΚΟΠΕΣ ΕΤΟΥΣ 2019 ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ” .

Αντικείμενό του είναι: “α) καθαρισμός και βοτάνισμα των χώρων πρασίνου σε επιλεγμένα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού στα διοικητικά όρια του Ν. Ρεθύμνου, β) κλαδοκοπές (ανανέωση κόμης) των δέντρων που βρίσκονται κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού σε επιλεγμένα σημεία της στα διοικητικά όρια του Ν. Ρεθύμνου και γ) όπου αλλού κρίνει η Επιτροπή ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις”.

Η συνολική αμοιβή, χωρίς ΦΠΑ: 197.988,00 €.

Ποιο είναι το… “λεπτό” σημείο; Στη διακήρυξη που είναι αναρτημένη στη σχετική σελίδα της περιφέρειας (ΕΔΩ όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού και ΕΔΩ η προκήρυξη)

Στη σελίδα 17 και 18 διαβάζουμε ότι για να πάρει κάποιος μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία (έως τρεις) εργολαβίες. Όχι όποιες κι όποιες, αλλά την ίδια εργολαβία! Κι αυτό καθορίζεται από την αναφορά ότι θα πρέπει να έχει εκτελέσει εργολαβία μέχρι 198.000 €, όση δηλαδή και αυτή που είναι στον “αέρα” μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η προθεσμία!

Διαβάστε για να καταλάβετε:

2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα

Όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται επί ποινή αποκλεισμού α) κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων ετών να έχουν εκτελέσει τουλάχιστον μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή άθροισμα συμβάσεων του συγκεκριμένου τύπου, μέχρι ύψους 198.000 € (χωρίς το ΦΠΑ). Σε περίπτωση συμμετοχής σε ένωση ή κοινοπραξία, το μέρος της σύμβασης που έχει εκτελέσει ο προσφέρων πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο ποσό 198.000 € (χωρίς το ΦΠΑ) ή άθροισμα συμβάσεων μέχρι το ύψους του συγκεκριμένου ποσού.

Με άλλα λόγια, ουδείς νέος – για παράδειγμα- επαγγελματίας μπορεί να διεκδικήσει το έργο από την περιφέρεια. Νέος που ξεκινά τώρα και αναζητά ευκαιρίες. Ή νέος με την έννοια ότι δεν πήρε το προηγούμενο διάστημα ή δεν συμμετείχε καν στις διαδικασίες.

Κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντά κανείς. Αν αναζητήσει προκηρύξεις και διαγωνισμούς, θα δει τέτοιας μορφής “φωτογραφίες”…

Θα το δει σε όλους τους ανάλογους “μικρούς” διαγωνισμούς, αλλά θα το συναντήσει και στις μεγάλες μπάζες, για τα σκουπίδια ή την… καταδίωξη των κουνουπιών…

Και πάντα με την ιδιόχειρη η ψηφιακή υπογραφή του ίδιου του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη…

Δείτε: Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Πώς μεθοδεύει η περιφέρεια την αγορά ακινήτου έναντι 8,5 εκ. ευρώ, μέσω διαγωνισμού με… φωτογραφίες! (έγγραφο)

Όταν φωνάζω “Καρανίκας” να βγαίνεις, όταν φωνάζω “Αρναουτάκης” να σιωπάς και να ανοίγεις το στόμα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί